ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας για πυρκαγιές: Δεν επαρκεί ο κρατικός μηχανισμός, σημαντικός ο εθελοντισμός

Τόσκας για πυρκαγιές: Δεν επαρκεί ο κρατικός μηχανισμός, σημαντικός ο εθελοντισμός
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Έμφαση στον εθελοντισμό για την κατάσβεση των πυρκαγιών δίνει η κυβέρνηση που παρέχει εκπαίδευση και υλικό σε όλους όσοι βοηθήσουν στο έργο της πυρόσβεσης. 

Ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ενημερώνοντας την επιτροπή Περιφερειών για το σχέδιο πολιτικής προστασίας στις περιφέρειες υποστήριξε πως ο κρατικός μηχανισμός δεν αρκεί. «Χωρίς τις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον εθελοντισμό, ο οποίος στην Ευρώπη είναι πολύ ανεπτυγμένος, δεν μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, καθώς δεν αρκεί ο κρατικός μηχανισμός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ακόμη, πως σε συνεννόηση με τον αρμόδιο επίτροπο Πολιτικής Προστασίας και τους ομολόγους του, των χωρών του Νότου και ιδίως τον Γάλλο συνάδελφο του, έχουν κινήσει τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια, μισθωμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. «Υπήρξαν αντιρρήσεις από κάποιες χώρες, αλλά αυτές έχουν καμφθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους», είπε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε, αύριο υπάρχει κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς στη Δυτική Πελοπόννησο και γι' αυτόν τον λόγο βρίσκονται σε επιφυλακή 2 βαρέως τύπου ελικόπτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ