ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε στη σύνοδο του ΕΛΚ ο Μητσοτάκης

Κόντρα στη Βουλή για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε στη σύνοδο του ΕΛΚ ο Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)φωτογραφία αρχείου

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε στη σύνοδο του ΕΛΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

Ο Νίκος Παππάς στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της Άννας Ασημακοπούλου από τη ΝΔ, έκανε λόγο για προσγείωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πραγματικότητα, χαιρετίζοντας τη μετακίνηση –όπως είπε- του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κ. Ασημακοπούλου θέλησε να περάσει στην αντεπίθεση, υπογραμμίζοντας πως οι θέσεις της ΝΔ είναι ξεκάθαρες και πως αν η κυβέρνηση δεν θέλει να τις καταλάβει είναι δικό της πρόβλημα. «Εσείς που καθιερώσατε κωλοτούμπα δεν μπορείτε να λέτε Τζέκιλ και Χάιντ», είπε αναφορικά με την ανακοίνωση του Μαξίμου και επέκρινε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, καθώς δεν γνωρίζει κανείς ποια πρόταση είναι στο τραπέζι.

Συνεχίζοντας στους ίδιους τόνους, «στάθηκε» στη διαφορετική θέση των ΑΝΕΛ στο ζήτημα της ονομασίας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση, καθώς δεν έχει την στήριξη του κυβερνητικού της εταίρου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Σλοβάκου ευρωβουλευτή Έντουαρντ Κούκαν, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στα μέλη του ΕΛΚ ότι «δεν θα είναι εντελώς αρνητικός» σε ό,τι αφορά στην επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ