ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κοντονής: Δεν νοείται βιώσιμη λύση του Κυπριακού, αν δεν είναι δίκαιη

Στ. Κοντονής: Δεν νοείται βιώσιμη λύση του Κυπριακού, αν δεν είναι δίκαιη
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, δήλωσε ότι «πρέπει όλοι να εργαστούν προς την κατεύθυνση της επανένωσης της Κύπρου για να προκύψει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό» και επεσήμανε πως «το ένα προϋποθέτει το άλλο».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Λευκωσία ο κ. Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ, 'Αντρο Κυπριανού.

Όπως είπε ο υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό και δήλωσε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων όσον αφορά το σημείο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις. «Πρέπει να διεκδικηθεί η επανένωση της Κύπρου και να ακυρωθούν τα σενάρια - τα οποία προέρχονται από την Τουρκία - της μόνιμης διχοτόμησης της Κύπρου», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας. Μια τέτοια εξέλιξη, επεσήμανε, θα είναι καταστροφική για την Κυπριακή Δημοκρατία, για τον κυπριακό λαό, τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους.

Ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τον κυπριακό λαό, δηλώνοντας ότι αυτή «είναι διαρκής, μόνιμη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Τέλος, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που πρέπει να επιτευχθεί, προσθέτοντας ότι «σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι».

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι εξέφρασε στον Έλληνα υπουργό την έντονη ανησυχία του κόμματος για το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό και για το γεγονός ότι από τουρκικής πλευράς γίνονται σκέψεις για εγκατάλειψη του συμφωνημένου πλαισίου, για προώθηση λύσης στη βάση δύο χωριστών κρατών, οι οποίες, όπως είπε, « φαίνεται ότι κυκλοφορούν και στην ελληνοκυπριακή κοινότητα». Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί μια τέτοια εξέλιξη, δήλωσε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία πρέπει να καταβληθεί έντονη προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και του άτυπου εγγράφου του για τον μηχανισμό εφαρμογής της λύσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ