ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση

Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απάντηση στις κατηγορίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για προστασία του Ρουβίκωνα από την κυβέρνηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Νίκος Τόσκας, ο οποίος χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» τα περί ατιμωρησίας.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο κ. Τόσκας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να «δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα» και τόνισε: «Την κανονικότητα μόνο ο ίδιος δεν τη βλέπει, τη βλέπουν οι τουρίστες που έρχονται κατά χιλιάδες».

Αναφερόμενος στον ίδιο τον Ρουβίκωνα ο αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε την ομάδα ότι «κάνει ζημιά στην κυβέρνηση», λέγοντας χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο 24/7: «Υπάρχει προβληματισμός για το αν κάνει προβοκατόρικες πράξεις. Το θέμα είναι ποιον ωφελούν. Όχι πάντως την κυβέρνηση»

Ακόμη, ο κ. Τόσκας επιτέθηκε στο Κίνημα Αλλαγής αναφέροντας πως ανακάλυψαν τα προβλήματα ασφάλειας στην Χαριλάου Τρικούπη μετά το 2015 ξεχνώντας τι γινόταν πριν. «Μαζί με το όνομά τους άλλαξαν και τον τρόπο που βλέπουν την πραγματικότητα», είπε.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με το τι επικρατούσε την προηγούμενη περίοδο.

Ο Ρουβίκωνας επιχείρησε να εισβάλει στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρουβίκωνας επιχείρησε να εισβάλει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την αστυνομία να προχωρά σε 19 προσαγωγές. Τα μέλη της ομάδας έφτασαν έξω από το υπουργείο, δεν κατάφεραν να μπουν στον αίθριο χώρο, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και αμέσως μετά οι ειδικοί φρουροί που ήταν στην πύλη τους ακινητοποίησαν και ειδοποίησαν, ώστε όλα τα άτομα να προσαχθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

«No pasaran» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον Ρουβίκωνα

Μάλιστα με επίσημη ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του CNN Greece αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου. Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια». Άπαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Επίθεση Μητσοτάκη με αφορμή το περιστατικό

Με αφορμή την επιχειρούμενη εισβολή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση, κατηγορώντας την, όπως προαναφέρθηκε ότι προστατεύει τον Ρουβίκωνα.

«Ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε το πρωί ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λογικό είναι, με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του λογαριασμού του στο twitter και προσέθεσε: «Αυτή είναι η “κανονικότητα” του κ. Τσίπρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ