ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να συνδέσει τη θητεία του με το Σκοπιανό

Λεβέντης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να συνδέσει τη θητεία του με το Σκοπιανό
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης προχώρησε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, που έκανε λόγο για «μειοδοσία» ενώ παράλληλα είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος δεν πρέπει να συνδέσει τη θητεία του με το Σκοπιανό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λεβέντης είπε πως «η μειοδοσία έγκειται στο γεγονός ότι εμείς δίνουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και αυτοί υπόσχονται ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους».

Ισχυρίστηκε δε, ότι η Ελλάδα έσπευσε κάτω από την ασφυκτική πίεση των Αμερικανών να δώσει το «πράσινο φως ώστε τα Σκόπια να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

«Αυτό αποτελεί "απατεωνιά" και θα είναι η δεύτερη συνθήκη Ζυρίχης-Λονδίνου. Ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αποφάσεις του και όχι για τις θέσεις που έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης» είπε ο Βασίλης Λεβέντης, και συμπλήρωσε:

Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει στην ελεύθερη έκφραση του λαού και για αυτό, το μείζον και υπέρτατο αγαθό που είναι η ιστορία και ο πολιτισμός μας, θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός εάν συμφωνεί να δοθεί το όνομα. Το πρόβλημα για την χώρα θα ξεκινήσει όταν οι Σκοπιανοί πάρουν το όνομα, θα έχουμε έτσι ένα δεύτερο Τουρκικό κράτος στα βόρεια σύνορά μας.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων ισχυρίστηκε: «Δεν πρέπει να συνδέσει τη θητεία του με την υπόθεση των Σκοπίων».

Ζήτησε δε, να παραιτηθεί από το αξίωμά του «εάν χρειαστεί να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ