Αυστηρή απάντηση του ΚΙΔΗΣΟ για την αναφορά Σαμαρά στον Παπανδρέου
Πηγή: EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Αιχμηρά απάντησε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στον Αντώνη Σαμαρά για την αναφορά στη στάση του Ανδρέα Παπανδρέου σχετικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Διαβάστε επίσης

«Ο αμετανόητος κ. Σαμαράς ας αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου σε όσους τον αγάπησαν και τον πίστεψαν, δεν χρειαζόμαστε βοήθεια στην ερμηνεία του» σχολιάζει, σε ανακοίνωσή του.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου διάβαζε το διεθνές γίγνεσθαι όσο λίγοι. Η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, που οδήγησε στην επιδίωξη ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και αποτέλεσε πυξίδα για την ατζέντα της Θεσσαλονίκης του 2003, είναι πολιτικές κινήσεις που δεν μπορεί να αναλύσει ο κ. Σαμαράς, στερείται των κατάλληλων ερμηνευτικών εργαλείων» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«O κ. Σαμαράς, ας μείνει σε ό,τι γνωρίζει. Στις άκυρες θεωρίες συνωμοσίας και τον διχασμό των Ελλήνων σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα» καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού και οτυ προέδρου της Δημοκρατίας, για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Σε ανακοίνωσή του έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν «τυχοδιώκτης» όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια».


Διαβάστε επίσης

Στόλτενμπεργκ: Θα υπάρξει πρόοδος με την πΓΔΜ όταν εφαρμοστεί η συμφωνία

«Καλή και για τις δύο χώρες»: Βουλευτές της πΓΔΜ στηρίζουν τη συμφωνία για το ονοματολογικό

Συνάντηση Ζάεφ με Κουρτς την ερχόμενη εβδομάδα στη Βιέννη

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ επικύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών