Ονοματολογικό: Η κυβέρνηση δίνει τη συμφωνία στα κόμματα
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από στιγμή σε στιγμή η κυβέρνηση θα παραδώσει στα κοινοβουλευτικά κόμματα το πλήρες περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων το οποίο αναμένεται να υπογραφεί την Κυριακή στις Πρέσπες. 

Διαβάστε επίσης

Νωρίτερα, σήμερα τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχαν διαμαρτυρηθεί καθώς δεν είχαν πάρει τη συμφωνία προκειμένου να την μελετήσουν ενόψει της συζήτησης η οποία έχει έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή για ενημέρωση της Βουλής από τον Αλέξη Τσίπρα 

Το σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα έφθασε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ωστόσο, τα διαφορετικά σενάρια που διακινούνται από διάφορες πλευρές θέτουν εν αμφιβόλω το συγκεκριμένο προγραμματισμό.

Τα σενάρια για τη στάση της ΝΔ

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η ΝΔ σκέφτεται να καταθέσει την πρόταση μομφής αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, αύριο Πέμπτη κι ενώ δεν έχει κλείσει η συνεδρίαση, γεγονός που σύμφωνα με τον Κανονισμό, παύει κάθε άλλη συζήτηση στη Βουλή. Στόχος της ΝΔ είναι να "μπλοκάρει" σε πρώτο χρόνο τη συνάντηση Τσίπρα- Ζάεφ στις Πρέσπες που προγραμματίζεται για το σαββατοκύριακο. 

Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο, η ενημέρωση του πρωθυπουργού θα γίνει στο πλαίσιο συζήτησης της πρότασης μομφής που θα έχει καταθέσει η ΝΔ. Το δεύτερο σενάριο θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέτει την πρόταση του στη δευτερολογία του, κατά τη διάρκεια της επίσης ενημέρωσης του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή.

Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση της πρότασης μομφής/δυσπιστίας μπορεί να ξεκινήσει αμέσως ή εντός 48 ωρών. Ολοκληρώνεται το αργότερο τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας με την ονομαστικής ψηφοφορίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

epistoli


Διαβάστε επίσης

Νέο επεισόδιο με Χρυσαυγίτες στη Βουλή

Boυλή: Η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει τις διατάξεις για τη θητεία των μουφτήδων

Επίκαιρη ερώτηση ΝΔ για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική

Υποχρεωτική συνταξιοδότηση στα 67 για τους μουφτήδες της Θράκης