Φωτίου: Ή κόβουμε ή δίνουμε επιδόματα, δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο
Πηγή: Eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Αυτές τις μέρες στη Βουλή ακούμε δύο ψεύδη που δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο. Ότι δημιουργούμε κράτος επιδομάτων, όχι εργασίας, ανάπτυξης και επενδύσεων και επίσης ότι κόβουμε επιδόματα. Ένα από τα δύο ισχύει, ή κόβουμε ή δίνουμε επιδόματα» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Διαβάστε επίσης

Επιπλέον, η κα. Φωτίου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι τρομοκρατεί τον λαό με ψέματα, σημειώνοντας ότι «αύριο ψηφίζεται το τελευταίο νομοσχέδιο με μνημονιακές υποχρεώσεις, που έχει εξαιρετικά θετικές ρυθμίσεις».

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι «το 2015 παραλάβαμε 790 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της πρόνοιας. Το ίδιο είχατε ακόμη και στα χρόνια της ευμάρειας της ανάπτυξης και του πλούτου. Το χαμηλότερο της Ευρώπης, διότι πιστεύετε ότι τα χρήματα που δίνονται για το κοινωνικό κράτος είναι χαμένα λεφτά για την ανάπτυξη. Εμείς υποστηρίζουμε το ακριβώς αντίθετο, όπως λένε και όλες οι επιστημονικές έρευνες» και πρόσθεσε ότι αυτά αυξήθηκαν στο 1,830 δισ. ευρώ το 2018 και θα φτάσουν τα 3 δισ. το 2019.

Η αναπληρώτρια υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι «μέσα σε τρία χρόνια φτιάξαμε ένα κράτος κοινωνικής προστασίας για όλους τους Έλληνες όχι μόνο για τους ευάλωτους».


Διαβάστε επίσης

Ήρθη η κατάσχεση επιδόματος πυρόπληκτου για οφειλή προς την εφορία

Ξεκίνησε η καταβολή επιδόματος τηλεπικοινωνιακών αναγκών στους πληγέντες

Τις 3.640 έφθασαν οι αιτήσεις των πυροπαθών για το επίδομα

Ξεπέρασαν τις 3.500 οι αιτήσεις των πυρόπληκτων