ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τα Σκόπια ζήτησε ο Λεβέντης

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τα Σκόπια ζήτησε ο Λεβέντης
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τα Σκόπια ζήτησε ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αναρωτήθηκε μήπως η κυβέρνηση προεξοφλεί το «όχι» των πολιτών και θέλει να περάσει με το ζόρι το «ναι». 

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Λεβέντης σχολίασε πως η κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις των ΗΠΑ. «Η πίεση των Αμερικανών είναι ασφυκτική και σας καταλαβαίνω, αλλά νόμιζα ότι η Δεξιά είναι το κόμμα των Αμερικανών, δεν ήξερα ότι κι οι Αριστεροί πρωθυπουργοί κάθονται σούζα. Και μου λέει εμένα ο κ. Τσίπρας ότι δεν αισθάνεται ένοχος διότι το έδωσε η Δεξιά το 2008», είπε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση θυμίζει την ιστορία με τους ληστές που όταν συλλαμβάνονται τα ρίχνει ο ένας στον άλλο. «Εδώ μοιράζουμε τις ευθύνες που δίνουμε το "Μακεδονία" ή να προσπαθήσουμε να το σώσουμε; Ποιο είναι το θέμα; Ποια είναι αποστολή της αίθουσας; Να χρεώσετε ο ένας στον άλλο την μειοδοσία ή να προσπαθήσουμε να την αποσοβήσουμε. Στα Σκόπια κάνουν και σύσκεψη αρχηγών και δημοψήφισμα θα κάνουν. Εμείς ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τι σας φοβίζει να απευθυνθείτε στο λαό;», διερωτήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ