ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαντάς: Αναζητούν έδαφος υπονόμευσης της ιστορικής επιτυχίας των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ

Μαντάς: Αναζητούν έδαφος υπονόμευσης της ιστορικής επιτυχίας των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η έγκριση του πολυνομοσχεδίου βάζει οριστικά τέλος σε σενάρια που εδώ και μήνες καλλιεργούσαν και επεδίωκαν συστημικοί κύκλοι, διαπλεκόμενα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΧρήστος Μαντάς και πρόσθεσε ότι «σήμερα, κλείνοντας την 4η αξιολόγηση, κλείνουμε οριστικά τον κύκλο των μνημονίων που πλήγωσαν βαθιά τη χώρα μας και το λαό μας προκαλώντας καταστροφή που όμοιά της δεν έχει δει χώρα σε καιρό ειρήνης».

«Σήμερα ανοίγουμε έναν νέο κύκλο, για τον οποίο, ναι μεν δεν γνωρίζουμε σημαντικά δεδομένα, όπως τις αποφάσεις για το χρέος, αλλά γνωρίζουμε με σαφήνεια ότι η χώρα φεύγει από το βραχνά των αξιολογήσεων, των πιέσεων και των εκβιασμών για χρεοκοπία», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «η χώρα θα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές για να εξυπηρετεί τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, φεύγει από τη σκληρή επιτροπεία και ανακτά μέρος της κυριαρχίας της».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ, ο κ. Μαντάς είπε ότι σήμερα κάποιοι θέλουν να ανακόψουν την ελπιδοφόρα πορεία και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτύχει η κυβέρνηση και ο λαός. «Κάποιοι ποντάρουν υποκριτικά αλλά ανιστόρητα, για να βρουν έδαφος υπονόμευσης της ιστορικής επιτυχίας των διαπραγματεύσεων με τη γειτονική χώρα η οποία ανοίγει το δρόμο μιας αξιοπρεπούς συμφωνίας, ανοίγει το δρόμο της συνεργασίας και της ανάπτυξης», είπε ο κ. Μαντάς.

Προσέθεσε: «Νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπόθεση ως μοχλό για να μας ανατρέψουν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλη αυτή η μικρόψυχη και υποκριτική στάση τους, στο τέλος θα γυρίσει μπούμερανγκ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ