ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης

Μητσοτάκης: Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Να θέσει όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους, όπως χαρακτηριστικά είπε, επιχείρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής.  «Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ αύριο», είπε.

«Βγάζετε ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες», είπε αναφερόμενος σε αυτούς που δεν θα ψηφίσουν την πρόταση του κόμματός του.

«Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα, θα έρθει προς κύρωση πολλούς μήνες αργότερα και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επέλθει τροποποίηση», είπε αναφερόμενος στους κινδύνους που ενέχει η συμφωνία τονίζοντας ως οι Έλληνες «πρέπει να αντιληφθούν το πρωτοφανές κείμενο».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πάνο Καμμένο, καταγγέλλοντας τη στάση του. «Έχουν περάσει και άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Δριμεία επίθεση στον Αλ. Τσίπρα

«Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης», είπε στη συνέχεια και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Τσίπρας ήθελε να φαίνεται ότι είναι ο μόνος που θέλει λύση, ενώ οι άλλοι τον εμποδίζουν», είπε για τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πως «έπαιξε μικροπολιτικό παιχνίδι. Έκανε καριέρα στην αντιπολίτευση υβρίζοντας».

«Στόχος του να δημιουργήσει πρόβλημα στους πολιτικούς του αντιπάλους», υπογράμμισε.

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως επιχειρεί να μετατρέψει «ένα εθνικό θέμα σε εργαλείο για την πολιτική σας επιβίωση. Δεν επιδίωξε καμία συνομιλία με την αντιπολίτευση».

«Σεβόμαστε τους πολίτες που διαμαρτύρονται σε μεγάλα συλλαλητήρια. Είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε ακολουθώντας κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Είμαστε η παράταξη της ευθύνης. Παίρνουμε δύναμη από τους πολίτες, αλλά δεν υποδαυλίζουμε τα ποτάμια της οργής», είπε και τόνισε πως είναι θράσος της κυβέρνησης «να μας επιρρίπτει ευθύνες για τον ασκό του λαϊκισμού που εσείς ανοίξατε».

Συμφωνία εξπρές, χωρίς κόκκινες γραμμές

«Ήταν σαφές ότι ο Τσίπρας έψαχνε λύση με κάθε τρόπο, χωρίς κόκκινες γραμμές. Εμείς τις βάλαμε. Η ΝΔ έθεσε πρώτη τα ζητήματα του erga omnes και του αλυτρωτισμού. Ψαχνόσασταν για μία γρήγορη λύση, οποιαδήποτε λύση», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας «σπεύδει πρώτος να κάνει τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις. Η χρονική σύμπτωση της ψήφισης ενός τέταρτου μνημονίου με την υπογραφή μίας συμφωνίας εξπρές εγείρει πολλά ερωτηματικά».

«Η συμωνία είναι μία μείζων εθνική υποχώρηση. Δεν θα επιτρέψω να διχαστούν οι Έλληνες για να μην διχαστούν οι Σκοπιανοί. Δεν θα επιτρέψω να διχαστούν και οι Έλληνες, όμως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ