ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την συμβολή της Ε.Ε. για την ελάφρυνση του χρέους ζήτησε η Γεννηματά από τον Γιούνκερ

Την συμβολή της Ε.Ε. για την ελάφρυνση του χρέους ζήτησε η Γεννηματά από τον Γιούνκερ
Κίνημα Αλλαγής

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε, στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Όπως δήλωσε η κα. Γεννηματά: «Ζήτησα σήμερα από τον κ. Γιούνκερ την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του Δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012, ώστε να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδό μας από την κρίση και τα Μνημόνια».

«Μόνον έτσι θα δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας για την Ελλάδα, που θα οδηγήσει στην πυροδότηση της Ανάπτυξης και στο επενδυτικό σοκ που έχουμε ανάγκη. Οι πολύχρονες θυσίες του Ελληνικού λαού πρέπει να δικαιωθούν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Κινήματος Αλλαγής», επεσήμανε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, ο νέος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε περισσότερα κονδύλια για την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) και την πολιτική συνοχής καθώς και για την μετανάστευση, με ειδική μέριμνα για την Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής.

Συζητήθηκαν επίσης ο ρόλος της Ελλάδας, στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το μέλλον της Ευρώπης ενόψει των ευρωεκλογών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη και το μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής καθηγητής Π. Κ. Ιωακειμίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ