ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικογραφία για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Δικογραφία για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αφορά στις διώξεις επτά στελεχών, νυν και πρώην του ΚΕΕΛΠΝΟ για προσλήψεις επί υπουργίας Γεωργιάδη, αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης. 

Ο κ. Μπαλωμενάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Η δικογραφία παρελήφθη μαζί με το πόρισμα του ΓΕΕΔ βάσει του οποίου προέκυψε η πορισματική έκθεση των εισαγγελέων Διαφθοράς, κ.κ. Δραγάτση και Μανώλη. «Κατά την αντίληψη τη δική μου, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για το πολιτικό πρόσωπο που κατονομάζεται και αξιοποίησε αυτή την παρανομία», υποστήριξε.

«Αστεία» και «κωμικά» χαρακτήρισαν βουλευτές της ΝΔ όσα είπε ο κ. Μπαλωμενάκης, σημειώνοντας πως το υποτιθέμενο αδίκημα της απιστίας με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στήσει Προανακριτική Επιτροπή για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis έχει «γνωμοδοτήσει» πως έχει παραγραφεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ