ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αναγραφής του θρησκεύματος από τα απολυτήρια Λυκείου

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αναγραφής του θρησκεύματος από τα απολυτήρια Λυκείου

Την απαλοιφή του θρησκεύματος από τους απολυτήριους τίτλους σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειοψηφία τους της ομάδας των  «53+».

Με επικεφαλής την Αννέτα Καββαδία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον υπουργό Παιδείας να μεριμνήσει για την άμεση τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων και να λάβει και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο προκειμένου να μην αναγράφεται, ούτε να επιτρέπεται η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην ερώτησή τους αναφέρουν πως σύμφωνα με τον νόμο οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και όπως όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα απαγορεύεται να τυγχάνει καταγραφής και επεξεργασίας, εκτός κι αν αυτό τεκμαίρεται ως αναγκαίο. «Παρά τη ρητή αυτή πρόβλεψη του νόμου, 20 χρόνια μετά τη ψήφιση του, στους απολυτήριους τίτλους της Β/βάθμιας εκπαίδευσης εξακολουθεί να αναγράφεται το θρήσκευμα των μαθητών/μαθητριών, μολονότι αποκλειστικός σκοπός των εν λόγω δημοσίων εγγράφων είναι η αποτύπωση του επιπέδου σπουδών και εκπαίδευσης του κατόχου του απολυτηρίου», επισημαίνουν.

Την ερώτηση υπογράφουν μεταξύ άλλων η πρώην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας Νίκος Φίλης και Σία Αναγνωστοπούλου, ο Μάκης Μπαλαούρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ