ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Το πινγκ-πονγκ με τις ζωές των προσφύγων πρέπει να σταματήσει

Παπαδημούλης: Το πινγκ-πονγκ με τις ζωές των προσφύγων πρέπει να σταματήσει
EUROKINISSI

Για το προσφυγικό μίλησε ενόψει της μίνι Συνόδου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, που σε δήλωσή του στην εφημερίδα «L΄ Humanite Dimanche» τονίζει ότι το πινγκ-πονγκ με τις ζωές των προσφύγων πρέπει να σταματήσει άμεσα και πως η Ευρώπη πρέπει να αρχίσει να κάνει πράξη τις ιδέες που φέρει στις Συνθήκες της.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επιδείξει πραγματική αλληλεγγύη, καθώς διαφορετικά, θα δίνεται συνεχώς ζωτικός χώρος στον ξενοφοβικό λόγο και τις ακροδεξιές πολιτικές.

Ο κ. Παπαδημούλης εξαίρει τη στάση της ισπανικής κυβέρνησης, για το θάρρος της να δεχτεί τους πρόσφυγες του Aquarius, και σημειώνει:

«Η απόφαση του Σάντσεθ πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς όλα τα κράτη-μέλη. Αλλά, πιο σημαντικό, πρέπει να θυμόμαστε: Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να βασίζεται σε πράξεις καλής θελήσεως. Πρέπει να επανεξεταστούν οι προοπτικές αναθεώρησης του Κανονισμού του Δουβλίνου και να καταστήσουμε τη διεθνή αλληλεγγύη πρώτη μας προτεραιότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ