ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αίτημα της ΝΔ για προ ημερησίας για την οικονομία – Πρόθεση Τσίπρα για ενημέρωση

Βουλή: Αίτημα της ΝΔ για προ ημερησίας για την οικονομία – Πρόθεση Τσίπρα για ενημέρωση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μάχη εντυπώσεων δίνουν κυβέρνηση και ΝΔ στη Βουλή, για την οικονομία και τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup

Λίγη ώρα πριν κατατεθεί η πρόταση της ΝΔ για τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, η οποία είχε προαναγγελθεί από την περασμένη Παρασκευή μετά την πανηγυρική συνεδρίαση στο Ζάππειο, η κυβέρνηση έσπευσε να κάνει γνωστή την πρόθεσή της να ενημερώσει με δική της πρωτοβουλία τη Βουλή.

Την πρόθεση του πρωθυπουργού να ενημερώσει την Ολομέλεια γνωστοποίησε στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Νίκος Βούτσης. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε και με ποια διαδικασία θα γίνει η σχετική συζήτηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως, στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητά τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ώστε να απολογηθεί –όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας- για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά και τους περιορισμούς που δημιουργεί στις επόμενες κυβερνήσεις.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις επικοινωνιακές φιέστες», αναφέρει και προσθέτει πως ο πρωθυπουργός «οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο, για τα επιπλέον μέτρα ύψους 5.1 δις ευρώ, για την πενιχρή ρύθμιση που ο ίδιος έφερε για το χρέος, για τη ρύθμιση που απέχει πολύ όχι μόνο από τις προσδοκίες που ο ίδιος είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της από το 2012».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ