ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τσίπρα στο Λονδίνο: Επαφές με Μέι, Κόρμπιν και οικονομικούς παράγοντες

Επίσκεψη Τσίπρα στο Λονδίνο: Επαφές με Μέι, Κόρμπιν και οικονομικούς παράγοντες
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Τρίτης (26/6), στις 11:00 ώρα Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το απόγευμα με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι και στη συνέχεια με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους, οι επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός με σημαίνοντα στελέχη της επενδυτικής/χρηματοπιστωτικής κοινότητας του City, δηλαδή από το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, σηματοδοτούν ένα ευκρινές διεθνές μήνυμα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της «επόμενης μέρας», στην περίοδο μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων.

Ο πρωθυπουργός έστειλε ένα ακόμη μήνυμα κατά τη συνάντηση του τη Δευτέρα με νέους Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους στο Λονδίνο:
«η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα». «Η χώρα μας παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς», επισήμανε.

Στην περίπου δίωρη συνάντηση, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τις εμπειρίες, τα επιτεύγματα αλλά και τις σκέψεις των "παιδιών του brain drain", συζήτησαν για όσα έχει σκοπό να πράξει η ελληνική κυβέρνηση την επόμενη περίοδο, προκειμένου η χώρα να γίνει πιο ελκυστική, ενώ έγινε και ευρεία συζήτηση για τις μεγάλες προοπτικές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, o Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ