ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Πάμε να αξιοποιήσουμε το θετικό momentum για την Ελλάδα

Τσίπρας: Πάμε να αξιοποιήσουμε το θετικό momentum για την Ελλάδα
Twitter/@PrimeministerGR

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε οικονομικούς παράγοντες της Βρετανίας στο Σίτι του Λονδίνου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεγάλες και στρατηγικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «καλούμαστε να αξιοποιήσουμε εδώ και τώρα το θετικό momentum της ελληνικής οικονομίας, για να στηριχθεί η δυναμική ανάκαμψη της χώρας», κάνοντας σαφή αναφορά στην πρόσφατη ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup.

«Η πρόσφατη λύση για το χρέος επισφραγίζει το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας για την Ελλάδα και ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας», φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όπως σημείωσε εξάλλου ο κ. Τσίπρας, «η απόφαση του Eurogroup συνιστά αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και θέτει τις βάσεις για τη σταθερή και βιώσιμη έξοδο στις αγορές».

Κατά τα λοιπά, ο ίδιος εξήγησε στα οικονομικά στελέχη της Βρετανίας ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση «να γίνει η χώρα μας πιο ελκυστική».

«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα. Η χώρα μας παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με νέα στελέχη από τον ενεργειακό τομέα, οι οποίοι του δήλωσαν με έμφαση ότι ο χώρος της Ενέργειας στην Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Επιπλέον, συζήτησαν τη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με νέους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Software αλλά και της πληροφορικής γενικότερα. Συζητήθηκαν οι τρόποι που θα αξιοποιηθούν ώστε η Ελλάδα να συνεχίζει να παράγει καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, οι οποίες όμως θα μένουν στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκαν σε μέτρα ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με τον πρωθυπουργό και τους Δημήτρη Λιάκο και Γιώργο Χουλιαράκη, οι οποίοι τον συνόδευαν να αναφέρονται εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση στους τομείς της χρηματοδότησης και των κινήτρων για την ενίσχυση των καινοτόμων επιχειρήσεων.

Επίσης συζητήθηκαν σε βάθος οι προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών πανεπιστημίων καθώς και οι ευκαιρίες περαιτέρω χρηματοδότησης τους τόσο από ευρωπαϊκούς πόρους όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ