ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Τόσκα - Κεφαλογιάννη για το σχέδιο αποσταθεροποίησης που καταγγέλλει το Μαξίμου

Κόντρα Τόσκα - Κεφαλογιάννη για το σχέδιο αποσταθεροποίησης που καταγγέλλει το Μαξίμου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης ΝΔ για το σχέδιο αποσταθεροποίησης που καταγγέλλει το Μαξίμου. Ο Νίκος Τόσκας απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καταδικάζει τη βία κατά το δοκούν.

«Για τα ζητήματα που έχουν προκύψει αυτές τις μέρες και για το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα ακροδεξιάς που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα, η ΝΔ τι στάση κρατά;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναφέρθηκε σε μέσα ενημέρωσης που απειλούν με κρεμάλες.

«Θέλετε να είστε ουρά της ακροδεξιάς;», συνέχισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε πως πολλά στελέχη της ΝΔ καλοβλέπουν την ακροδεξιά. «Νομίζετε ότι θα κερδίσετε από ένα κλίμα αποσταθεροποίησης; Δεν κερδίζει η δημοκρατία, δεν κερδίζει κανένας», είπε και σημείωσε πως «σε κάθε περίπτωση εμείς, δεν θα πούμε "σφάξε με Αγά μου να αγιάσω"».

Έκανε γνωστό μάλιστα, πως χθες συνελήφθη ομάδα ακροδεξιών που κατευθυνόταν από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, μεταφέροντας μαχαίρια, βενζίνες, μολότοφ, κουκούλες και κράνη.

«Ο κ. Τόσκας αναπτύσσει τη θεωρία του ενός άκρου, βλέπει παντού ακροδεξιούς ακόμη και όταν ο Ρουβίκωνας δρα ανενόχλητος καταρρίπτοντας τις θεωρίες συνομωσίας που καλλιεργεί καθημερινά η κυβέρνηση καθημερινά», σχολίασε από την πλευρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Επί της ουσίας της ερώτησης για θέματα ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, ο Νίκος Τόσκας υποστήριξε πως η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη και πώς αυτό το αποδεικνύουν οι επισκέψεις και οι περίπατοι στο κέντρο της πόλης, όπως του Πρίγκιπα Καρόλου στον πεζόδρομο της Ερμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ