ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα Κοντονή - Κεφαλίδου στη Βουλή

Άγρια κόντρα Κοντονή - Κεφαλίδου στη Βουλή
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής ο Σταύρος Κοντονής επιτέθηκε στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά ότι υιοθετεί ακροδεξιά ρητορική

«Αντιλαμβάνομαι γιατί το Ποτάμι αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής, γιατί το τελευταίο έχει υιοθετήσει μια ακροδεξιά για να μην πω φασίζουσα ρητορεία», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου από τη ΔΗΣΥ για την απονομή χάριτος σε καταδικασθέντες.

Η κ. Κεφαλίδου κατηγόρησε τον κ. Κοντονή ότι με τις αποφάσεις που λαμβάνει για την απονομή χάριτος σε καταδικασθέντες υποσκάπτει αθόρυβα και βουβά το σύστημα της Δικαιοσύνης. Έκανε λόγο για καταχρηστική εφαρμογή του μέτρου και άφησε υπαινιγμούς για ενέργειες που οφείλονται σε ψηφοθηρικούς λόγους.

«Πολιτογραφείτε Έλληνες, διευκολύνετε εισαγόμενους, δημιουργείται νέο αίμα ψηφοφόρων», είπε.

Ήταν έντονη η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης που αποκάλεσε την κ. Κεφαλλίδου «θηλυκό Ιαβέρη» που κυνηγάει παιδιά 20 ετών που υπέπεσαν σε αστείο αδίκημα και πρέπει αυτό να στιγματίσει τη ζωή τους.

Παίρνοντας λίγο αργότερα το λόγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΔΗΣΥ) υποστήριξε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν εισηγήθηκε παρόμοια χάρη για άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ