ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Παρακρατικοί και τραμπούκοι όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια

Φίλης: Παρακρατικοί και τραμπούκοι όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια

Δριμεία επίθεση σε όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό εξαπέλυσε τη Δευτέρα (09/07/2018) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Πρόκειται για ομάδες τραμπούκων και παρακρατικούς θύλακες που δεν έχουν κανένα ντέρτι με την Μακεδονία και δεν έχουν καμία σχέση με τους συμμετέχοντες στα μεγάλα συλλαλητήρια του χειμώνα», δήλωσε ο κ. Φίλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τη στάση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καμμένου, είπε ότι «ορθώς δεν προκάλεσε θέμα εθνικής ασφάλειας ρίχνοντας την κυβέρνηση, λόγω των διαφωνιών του με την συμφωνία των Πρεσπών» και επαίνεσε τη στάση του.

Ωστόσο, ο κ. Φίλης επέμεινε πως η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τη Βουλή, ακόμα κι αν ο κ. Καμμένος αντιταχθεί σ’ αυτή.

Ο ίδιος, εξάλλου, ζήτησε να μη γίνουν οι νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις το 2019, λέγοντας πως «έχουν αλλάξει οι όροι». «Ο πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να υπάρξει συνεννόηση μες τους εταίρους», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διερωτήθηκε αν η αντιπολίτευση θα τον στηρίξει, σε περίπτωση που η Αθήνα προβεί σε μονομερείς ενέργειες για τις συντάξεις.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, είπε πως «ο κ. Φίλης προσπαθεί να ξεγλιστρήσει ζητώντας συναίνεση», προσθέτοντας ότι «η επικείμενη περικοπή έχει ψηφιστεί από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Τώρα τι θα λέμε; Πάμε να επαναδιαπραγματευθούμε κάτι που έχουμε ψηφίσει;», είπε σε σκωπτικό τόνο ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι «η ΝΔ φυσικά δεν θέλει την περικοπή των συντάξεων».

Απαντώντας στους χαρακτηρισμούς Φίλη για όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την διαφωνία τους και να διαμαρτύρονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ