ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Δεν είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα φτάσει ως τον Μάιο

Βενιζέλος: Δεν είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα φτάσει ως τον Μάιο
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Τώρα, που μπήκαμε στην εποχή του ευτελισμού των θεσμών και της θεσμικής έντασης, θα γίνει και το επόμενο βήμα, το μεγάλο παιχνίδι που αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος», εκτίμησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση του «Κλεισθένη», ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε την προκήρυξη διοργάνωσης δήθεν συμβουλευτικού δημοψηφίσματος για διάφορα δημοφιλή θέματα, τα οποία συνδέονται με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Ευτυχώς που και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης και καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου, έχει ήδη από το 2011 ταχθεί, ρητά και κατηγορηματικά, κατά της δυνατότητας χρήσης της διαδικασίας του δημοψηφίσματος για θέματα σχετιζόμενα με την αναθεώρηση του Συντάγματος», είπε.

Στην ομιλία του χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «βιοτεχνία θεσμικών τεχνασμάτων» με αφορμή τις κινήσεις της κυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση, τα εκλογικά συστήματα και το χρόνο εκλογών.

Υποστήριξε ότι «δεν είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα φθάσει έως τον Μάιο για να δει το σενάριο των τριπλών εκλογών» και χαρακτήρισε αιμομικτική τη σχέση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. «Βλέπουμε την κωμική εικόνα στο ΝΑΤΟ με τον πρωθυπουργό να πανηγυρίζει για την πρόσκληση της πΓΔΜ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να δηλώνει από την έδρα του ΝΑΤΟ ότι η γειτονική χώρα δεν θα ενταχθεί ποτέ και πως οι πανηγυρισμοί δεν ισχύουν», επεσήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ