ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη: Εξηγείστε τις άθλιες αναφορές σας για τους δύο στρατιωτικούς

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη: Εξηγείστε τις άθλιες αναφορές σας για τους δύο στρατιωτικούς
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τις «άθλιες», όπως τις χαρακτηρίζει αναφορές του κ. Γεωργιάδη στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

«Ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε να απολογηθεί για αυτά που είπε και να μην απαντά άλλα αντ' άλλων. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα, όταν δικαιολογεί τη στάση της Τουρκίας, επιμερίζοντας τις ευθύνες και μιλώντας για «διένεξη Τσίπρα-Ερντογάν». Αν ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται, καλό είναι να το αντιληφθεί ο πρόεδρός του κ. Μητσοτάκης» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ παρατίθεται το πλήρες απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα «της άθλιας αναφοράς του στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών για την οποία ζητάμε εξηγήσεις τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κ. Μητσοτάκη» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί, γιατί είναι προφανές ότι κάποια στιγμή κάτι θα έκαναν οι Τούρκοι για να μας πιέσουν να τους δίναμε τους οχτώ. Αυτά τα δύο παιδιά, αιχμάλωτα στην Τουρκία, έχουν πέσει δυστυχώς θύμα της διένεξης Τσίπρα - Ερντογάν. Δεν φταίνε τα παιδιά σε τίποτα. Εγώ έχω κάνει στρατιώτης εκεί, έχω κάνει τη θητεία μου στην περιοχή και πρέπει να σας πω ότι ήταν πολύ συνηθισμένα μεθοριακού τύπου επεισόδια. Μια - δυο φορές το χρόνο είτε από εμάς είτε από αυτούς γινόντουσαν και λυνόντουσαν ούτε καν σε επίπεδο μεραρχίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ