ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Χιονοστιβάδα εξελίξεων αν η Ρωσία εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα

Κουμουτσάκος: Χιονοστιβάδα εξελίξεων αν η Ρωσία εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε περίπτωση που η Ρωσία εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσει μια χιονοστιβάδα εξελίξεων, εκτίμησε το Σάββατο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι θα πρέπει να περιμένουμε συγκεκριμένα μέτρα και αντίμετρα από τη ρωσική πλευρά, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις που έχει γενικά η Ρωσία, σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σημείωσε ακόμη πως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να μην είναι ενημερωμένη από την κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό κραδασμό στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας και πρόσθεσε πως οι πληροφορίες που έχει είναι δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων αλλά και διαρροές κύκλων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η τακτική της σιωπηλής και κρυφής διπλωματίας στο θέμα των Ρώσων διπλωματών ακολουθήθηκε και στη συμφωνία με τα Σκόπια αλλά και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την Αλβανία.

Η θέση της ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, είναι όταν συμβαίνουν τέτοια σοβαρά γεγονότα παρέμβασης ξένων χωρών, η απάντηση πρέπει να είναι αποφασιστική και αυστηρή για την αντιμετώπιση τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ