ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις ζητούν βουλευτές της ΝΔ για τα ισοδύναμα χαμηλού ΦΠΑ σε νησιά

Εξηγήσεις ζητούν βουλευτές της ΝΔ για τα ισοδύναμα χαμηλού ΦΠΑ σε νησιά
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ως επιβεβαίωση του εμπαιγμού της κυβέρνησης σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων «βλέπουν» στη ΝΔ τα μέτρα περικοπών 28 εκατ. ευρώ που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να εγκριθεί από τους δανειστές η 6μηνη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Με επικεφαλής τον Βασίλη Κικίλια 36 βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε στο πρόσφατο Eurogroup ως ισοδύναμο για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ περικοπές 28 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ειδικότερα, 5 εκατ. ευρώ δαπάνες για ΝΑΤΟ, 4 εκατ. ευρώ για συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, 5 εκατ. ευρώ από την υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση, 2 εκατ. ευρώ για προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, 2 εκατ. ευρώ από πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού και 10 εκατ. ευρώ από υποχρεώσεις σε άλλα προγράμματα εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το εν λόγω έγγραφο, που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνει ότι η εξοικονόμηση των πιστώσεων των 28 εκ. ευρώ από συγκεκριμένους κωδικούς του Προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ, έγινε κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Υπουργείο Οικονομικών και θα υλοποιηθεί με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Οικονομικών», σημειώνουν και προσθέτουν πως αυτό αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση του εμπαιγμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

«Μετά από όσα έχουν ήδη πράξει με το μισθολόγιο και τα επιδόματα, αλλά και τη μη υλοποίηση της απόφασης του ΣΤΕ για τα αναδρομικά, ο κ. Τσίπρας σε συνεργασία με τους κ.κ. Καμμένο και Τσακαλώτο, δεν διστάζουν να περικόψουν κατά 28 εκατ. ευρώ τη φαρμακευτική δαπάνη και την υγειονομική περίθαλψη των στελεχών, αλλά και τη συντήρηση των αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Θέτουν έτσι σε κίνδυνο την υγεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την άμυνα της χώρας μέσω της διαθεσιμότητας των μέσων», επισημαίνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ