Εδώ και τώρα αποφάσεις για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού προβλήματος των σκουπιδιών στην Αττική, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Στο πλαίσιο συζήτησης στο Α’ Θερινό Τμήμα επίκαιρης επερώτησης του Ποταμιού για την απεξάρτηση από τα πλαστικά, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την αυτοκριτική του για την υπόθεση της Κερατέας, επισημαίνοντας ότι σε όλη τη χώρα και στα νησιά μας υπάρχουν ανεξέλεγκτες χωματερές.

«Πολιτικός δεν είναι αυτός που εντοπίζει το σκουπίδι στη θάλασσα, πολιτικός είναι αυτός που έχει πρόταση πώς να καθαρίσει η θάλασσα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Να πάψετε να κρύβετε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί της Φυλής».

Πρότεινε δε, σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για μία εθνική στρατηγική απεξάρτησης από τα πλαστικά. «Η επιμονή μας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών, που έχει η χώρα δεν έρχεται ως μια ονειροπόλα οικολογική διάθεση, αλλά γιατί η μείωση του πλαστικού θα κρίνει αν θα κερδίσουμε τα στοιχήματα του παρόντος και του μέλλοντος. Στοιχήματα που συνδέονται με την υγεία μας, στοιχεία που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», είπε στην παρέμβασή του.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος έκανε γνωστό ότι τον Οκτώβριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής προκειμένου να συζητήσει το θέμα της διάθεσης των απορριμμάτων της Αττικής, ενώ παράλληλα θα έχουν ανακοινωθεί οι χωροθετήσεις.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!