ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος, Σκουρλέτης και Τόσκας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής

Τζανακόπουλος, Σκουρλέτης και Τόσκας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής
EUROKINISSI

Διαρκείς είναι οι συσκέψεις των αρμόδιων υπουργών και φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι τραγικές συνέπειες των μεγάλων πυρκαγιών αλλά και να συντονιστούν οι ενέργειες για την πλήρη κατάσβεση όλων των ενεργών μετώπων που υπάρχουν στην Δυτική και Ανατολική Αττική. 

 

Από νωρίς το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται οι Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας, Δημήτρης Τζανακόπουλος μαζί με τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής για το συντονισμό των επιχειρήσεων.

Το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα, που έλαβε χώρα σήμερα στην Αττική, οδήγησε το ΥΠΕΘΑ να απευθύνει αίτημα προς τις ΗΠΑ, οι οποιες ανταποκρίθηκαν και έτσι αύριο θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικης ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια.

Το παρασκήνιο της επιστροφής στην Αθήνα

Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, επρόκειτο να βραβευθούν από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της χώρας, κ. Denis Zvizdic, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Κέντρο για την Ειρήνη και την Πολυεθνοτική Συνεργασία. Λόγω της έκτακτης αναχώρησής του, το βραβείο του πρωθυπουργού παρέλαβε εκ μέρους του ο Έλληνας πρέσβης στο Σεράγεβο, ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο πρωθυπουργός όταν αναχώρησε χθες από την Αθήνα ήταν ενήμερος για τα μέτωπα στην Κινέτα. Ωστόσο, όταν προσγειώθηκε στη Βοσνία η εικόνα των μετώπων ήταν εντελώς διαφορετική. Ο ίδιος σε δηλώσεις του εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις παράλληλες εστίες πυρκαγιών.

Εσπευσμένα επέστρεψε από τη Μονεμβασιά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος βρισκόταν χθες σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Aργά το βράδυ από την Προεδρία ελήφθη απόφαση να ματαιωθεί η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ