ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά Αττική: Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ραφήνα, Βουτζά και Σισμανόγλειο

Φωτιά Αττική: Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ραφήνα, Βουτζά και Σισμανόγλειο
EUROKINISSI

Το δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο, αυτοδιοικητικά στελέχη και βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης τον ενημέρωσαν για το μέγεθος της καταστροφής και εξέφρασαν δυστυχώς την ανησυχία τους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αποδειχθεί μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω των πολλών συμπολιτών μας που αναζητούνται και δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Του είπαν ακόμη ότι παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, όπως και το πόσα εξ αυτών είναι μόνιμες κατοικίες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει και ο ίδιος στην εξεύρεση χώρων για να στεγαστούν οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους. Αυτό ακριβώς συζήτησε αμέσως μετά με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιάννη Πατούλη που βρέθηκε και εκείνος στην περιοχή, ζητώντας τη στήριξη των όμορων δήμων.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης της περιοχής, όπως και να δρομολογηθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες για να χορηγηθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες και να καταβληθεί άμεσα ένα βοήθημα για τις πρώτες ανάγκες τους. Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να ενισχυθούν με μία έκτακτη επιχορήγηση οι δήμοι που καλούνται να διαχειριστούν το πρόβλημα.

Έξω από το δημαρχείο, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με προσωπικό του ερυθρού σταυρού το οποίο του περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διαδικασία διάσωσης, αλλά και την ανάγκη να υποστηριχθούν ψυχολογικά οι συμπολίτες μας που είδαν δικούς τους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από την καταστροφική πυρκαγιά.

Στη συνέχεια συναντήθηκε στον Βουτζά με το επιτελείο της πυροσβεστικής που συντονίζει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς και ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του σώματος για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν για τη διάσωση των κατοίκων και των περιουσιών τους.

Κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν στον πρόεδρο τη ΝΔ την αγωνία τους για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Μετά τη Ραφήνα ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Σισμανόγλειο και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση και τους γιατρούς. Το προσωπικό του νοσοκομείου τον ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας των πολιτών που διακομίστηκαν με εγκαύματα χθες βράδυ και τις προσπάθειες που καταβάλλουν, προκειμένου να διασωθούν όσοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε τις εξελίξεις από την πυρκαγιά στο live του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ