ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό πριν την πολιτική θύελλα

Υπουργικό πριν την πολιτική θύελλα
EUROKINISSI

Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης αλλά και ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα θα μπουν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε γνωστό πως υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, για «συνειδησιακούς λόγους» όπως είπε, αλλά δεν έγινε δεκτή. Την ίδια ώρα, τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικής δεν διαπίστωσαν επιχειρησιακά λάθη και δήλωσαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε.

Μετά τη συνέντευξη αυτή που ενδεχομένως να αποδειχθεί επικοινωνιακά ολέθρια για την κυβέρνηση καθώς δεν ζητήθηκε ούτε συγγνώμη, ούτε κανείς ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, το βάρος της κυβέρνησης αναμένεται να πέσει στις ευθύνες από τα παλιά.

Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ και με την εισήγηση του πρωθυπουργού αναμένεται να επιχειρηθεί η αναστροφή του, με τον κ. Τσίπρα να υπενθυμίζει το γενναίο πακέτο ενισχύσεων που ήδη έχει ανακοινωθεί αλλά και να περιγράφει τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα.

Η πολιτική σύγκρουση πάνω στις στάχτες αναμένεται να είναι σφοδρή και όπως προανήγγειλε χθες ο κ. Βορίδης αυτή δεν θα γίνει σε θεσμικό αλλά σε προσωπικό τόνο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται να είναι έτοιμη να ανοίξει το ζήτημα της διαφθοράς σε Δήμους και Πολεοδομίες καθώς θεωρεί πως στο Μάτι η χωροταξική ασυδοσία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε αυτή την τραγωδία.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θεωρεί πως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου δείχνουν πως υπήρξε δόλος κι οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, γεγονός που θα αποδεικνύεται όσο προχωρούν οι ανακριτικές διαδικασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ