ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Αντί να ζητήσουν συγγνώμη κουνούν το δάχτυλο και στα ίδια τα θύματα

Χατζηδάκης: Αντί να ζητήσουν συγγνώμη κουνούν το δάχτυλο και στα ίδια τα θύματα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σειρά ερωτημάτων για την τραγωδία στην Αττική θέτει ο Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση για έλλειψη ευθιξίας.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη, επισημαίνει πως η χώρα έχει διαχρονικές αδυναμίες, όμως τονίζει πως εδώ και σχεδόν 4 χρόνια υπάρχει μια κυβέρνηση που εποπτεύει, δίνει κατευθύνσεις και παίρνει τις τελικές αποφάσεις.

«Πότε θα μάθουν να μην παριστάνουν τους εισαγγελείς σε κάθε περίπτωση; Διότι ακόμα και μέσα σε αυτή την τραγωδία, αντί να ζητήσουν μια συγνώμη κουνούν το δάκτυλο και στα ίδια τα θύματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο κ. Χατζηδάκης και για τα θέματα της οικονομίας, επισημαίνοντας πως παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση η χώρα από τη στιγμή που έχει δεσμευτεί με νέα μέτρα ουσιαστικά δεν βγαίνει από τα μνημόνια τον Αύγουστο.

Στην ερώτηση εάν πιστεύει πως αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να έχει αποτραπεί, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε πως δεν είναι ειδικός, αλλά κανείς δεν ρώτησε γιατί δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης.

«Δεν είμαι ειδικός. Ακούω αυτές τις μέρες τους ειδικούς. Κανένας τους δεν υποτιμά τις δυσκολίες. Αλλά δεν βρέθηκε και κανένας με πραγματική γνώση για το θέμα να μη ρωτήσει: Γιατί δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης; Γιατί δεν έχει πάρει σάρκα και οστά το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που έχει νομοθετηθεί από το 2014; Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν οι σύγχρονες τεχνολογίες του γεωεντοπισμού για να σταλούν SMS αμέσως σε όσους ήταν στη γύρω περιοχή με τις κατάλληλες οδηγίες; Γιατί σε μια ναυτική χώρα όπως είναι η Ελλάδα προκλήθηκε αυτό το κομφούζιο με τη διάσωση όσων έπεσαν στη θάλασσα; Γιατί αγνοήθηκαν οι αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των πυροσβεστών μια εβδομάδα πριν; Γιατί… Γιατί… Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω, αυτά τα «γιατί» δεν βασανίζουν τους αρμόδιους;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ