ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα Κουβέλη - Λοβέρδου στη Βουλή για τα περί «πολιτικής ευθύνης»

Άγρια κόντρα Κουβέλη - Λοβέρδου στη Βουλή για τα περί «πολιτικής ευθύνης»
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την άποψη ότι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν συνδέεται με την παραίτηση εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση για το θέμα αυτό με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

«Η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός εκ των πραγμάτων δεν οδηγεί σε παραίτηση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνοδεύεται από παραίτηση», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΣΥ για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Ο Ανδρέας Λοβερδος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας πως ανάληψη πολιτικής ευθύνης συνεπάγεται και παραίτηση.

«Το πρώτο σκέλος χωρίς το δεύτερο δεν έχει νόημα. Είναι θέμα συνταγματικού δικαίου.Είναι σταθερά όλων των κοινοβουλευτικών πολιτευμάτων. Οφείλει πάραυτα να παραιτηθεί», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, καταλογίζοντας κυνισμό και ανεπάρκεια στην κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση των πυρόπληκτων και του πόνου τους. Κατηγόρησε δε, την κυβέρνηση ότι δεν έχει ακόμη ζητήσει συγγνώμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ