ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά Αττική: Θερμές ευχαριστίες της κυβέρνησης προς τους ιατροδικαστές

Φωτιά Αττική: Θερμές ευχαριστίες της κυβέρνησης προς τους ιατροδικαστές
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τις θερμές ευχαριστίες, τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του ίδιου εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη (01/08/2018) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στους ιατροδικαστές για το δύσκολο έργο που επιτέλεσαν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με επιστημονική επάρκεια και αίσθημα ευθύνης, μετά την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Ο κ. Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με το προσωπικό των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών Αθηνών και Πειραιώς καθώς και του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιατρική και Οδοντιατρική Σχολή) και επισήμανε: «Μόνο εξαίρετοι επιστήμονες θα μπορούσαν να επιτελέσουν, αυτές τις δύσκολες μέρες για την πατρίδα μας, στον άριστο βαθμό ένα τόσο δύσκολο και βαρύ έργο. Σε συνθήκες κρίσης και έντασης συνεργαστήκατε με τρόπο άριστο, ώστε οι σοροί όσων συνάνθρωπων μας έχασαν άδικα τη ζωή τους να φτάσουν σύντομα στους οικείους τους».

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ως έμπρακτη αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς τους θα συνταχθεί και θα τεθεί ειδική επιστολή στον ατομικό φάκελο του καθενός που συνέβαλε στην ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου έργου. «Το πέρας μίας δυσάρεστης στιγμής ας αποτελέσει αρχή για να βελτιώσουμε την κατάσταση με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων» πρόσθεσε.

Τέλος, οι προϊστάμενοι των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη στήριξη του υπουργείου, καθώς -όπως σημείωσαν- υπήρξε αμέριστη συνδρομή κατά τη διάρκεια του έργου τους, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από ένα τραγικό εθνικό συμβάν (αεροπορική τραγωδία Helios, πολύνεκρο ναυάγιο Σάμινα, φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία) η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τούς καλεί διά ζώσης να τους συγχαρεί για την προσφορά τους.

Από την πλευρά του Υπουργείου παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βασίλης Συμεωνίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ