ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ατυχείς οι εκφράσεις»: Αναδίπλωση Αυλωνίτου μετά τον σάλο

«Ατυχείς οι εκφράσεις»: Αναδίπλωση Αυλωνίτου μετά τον σάλο
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τη λύπη της για τις «ατυχείς», όπως τις χαρακτηρίζει, εκφράσεις που χρησιμοποίησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, με ανάρτησή της στο Facebook, αφότου ξέσπασε σάλος στο πολιτικό σκηνικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τις αποδοκιμάζει και τη Νέα Δημοκρατία να απαντά, χωρίς πάντως να την κατονομάζει. 

«Λυπάμαι βαθύτατα για τις ατυχείς εκφράσεις, που χρησιμοποιήθηκαν εκ μέρους μου σε τηλεοπτική εκπομπή, ως προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο πολιτικός μου λόγος δεν συνάδει με τέτοια ρητορική, ακόμη και σε περιπτώσεις έντονης αντιπαράθεσης», έγραψε η κ. Αυλωνίτου.

Υπενθυμίζεται πως σε πρωινή της συνέντευξη στον ΑΝΤ1, η βουλευτής προέβη σε μία απρεπή δήλωση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενη στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, η κα. Αυλωνίτου, αρχικά κατηγόρησε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι λέει «τεράστιες κοτσάνες».

Ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο εκεί. Στη συνέχεια και μετά από μια αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμο Γιακουμάτο, η κ. Αυλωνίτου είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει «π@π@ριές».

Έντονη ήταν η αντίδραση τόσο των δημοσιογράφων, όσο και του κ. Γιακουμάτου, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζήτησε από τον αέρα του ΣΚΑΪ την παραπομπή της κ. Αυλωνίτου στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Απάντηση ΝΔ

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις της κ. Αυλωνίτου ήρθε μέσω μίας σύντομης ανακοίνωσης, στην οποία το κόμμα δεν κατονομάζει τη βουλευτή, αλλά την φωτογραφίζει.

«Τώρα πια αποκαλύπτεται σε όλους ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στον χωρίς σταματημό κατήφορό της στη χυδαιότητα» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Αυλωνίτου και επιτίθεται στη ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εκπρόσωπου Τύπου του, Ράνιας Σβίγκου, αποδοκιμάζει τις δηλώσεις της βουλευτού του.

Η Ράνια Σβίγκου, έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό της στο twitter: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τη σημερινή προσβλητική δήλωση της Ε. Αυλωνίτου για τον Κ. Μητσοτάκη. Τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το κόμμα, απαντά στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας περί «χυδαιότητας», τονίζοντας πως «ανακαλύπτει αρκετά καθυστερημένα τη "χυδαιότητα" με την οποία είναι ταυτισμένη ως κόμμα».

«Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν αρκετά απασχολημένος με το να ζητάει εκλογές, που του διέφυγαν οι απειλές για κλωτσιές του κ. Οικονόμου.

Περιμένουμε, λοιπόν, από τον κ. Μητσοτάκη να μαζέψει τα δικά του στελέχη που ευτελίζουν και εκχυδαΐζουν την πολιτική αντιπαράθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει με τη στάση του ότι σέβεται έμπρακτα το δημόσιο διάλογο και τους πολιτικούς του αντιπάλους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ