ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακεφαλαιοποίηση και... Σαββαΐδου τα "βαριά χαρτιά" στο υπουργικό

Ανακεφαλαιοποίηση και... Σαββαΐδου τα "βαριά χαρτιά" στο υπουργικό
EUROKINISSI

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα της Κατερίνας Σαββαΐδου κυριάρχησαν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο που συνεκλήθη στη Βουλή υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της παρουσίασης του οδικού χάρτη των κυβερνητικών πρωτοβουλιών της τρέχουσας περιόδου ενόψει και των συζητήσεων με τους θεσμούς για την αξιολόγηση του προγράμματος, έθεσε επί τάπητος το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, επί του οποίου η κυβέρνηση οριοθέτησε τους στόχους της.

Επισημάνθηκε ότι οι τράπεζες έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί στο παρελθόν με σημαντικά ποσά χωρίς αποτέλεσμα και στόχος της κυβέρνησης είναι να πρόκειται για την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι ξεκάθαρο ότι συνδέεει την επιτυχία της με την διαχείριση των κόκκινων δανείων αλλά και με ριζικές αλλαγές στη διοίκηση και τη λειτουργία των τραπεζών.

Υπογραμμίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο ότι αποτελεί ζήτημα αρχής για την κυβέρνηση η επιμονή με σταθερό τρόπο στην προστασία της πρώτης κατοικίας για τους οικονομικά αδύναμους.

Επισημάνθηκε ωστόσο ως εξαιρετικά σημαντική η τήρηση χρονοδιαγράμματος σύμφωνα με το οποίο η ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ αναμένεται ο σχετικός νόμος να έρθει σε διαβούλευση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Το υπουργικό συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου αποφάσισε την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ