ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής κατά Κυρίτση για το χρυσό της Βούλας Παπαχρήστου

Κοντονής κατά Κυρίτση για το χρυσό της Βούλας Παπαχρήστου
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αιχμές κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση ο οποίος στηλίτευσε την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να δώσει συγχαρητήρια στη Βούλα Παπαχρήστου για το χρυσό μετάλλιο στο Βερολίνο λόγω παλαιότερων ρατσιστικών αναρτήσεων της, άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Πολύ σωστά έπραξε ο πρωθυπουργός και αυτές οι αντιδράσεις με εξέπληξαν δυσάρεστα. Η Αριστερά πάντα με τη δύναμη των ιδεών της και με την εμπιστοσύνη στις ιδέες της δεν χάρισε ποτέ κανένα νέο άνθρωπο στους νεοναζί και στους φασίστες. Η Αριστερά είναι και προς τιμήν μας παραμένει η πολιτική παράταξη που δίνει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία επανεξέτασης των όσων έχουν πράξει ή πολύ περισσότερο έχουν πει διάφοροι συμπολίτες μας, και γι’ αυτό το λόγο έχουμε δεχτεί ανηλεείς επιθέσεις την τελευταία περίοδο από σύγχρονους ιεροεξεταστές, κήνσορες και Ιαβέρηδες. Θυμάστε τη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα της απονομής χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τι ακούστηκε σ’ αυτή τη συζήτηση ή τι ακούμε για μια διάταξη του Ποινικού Κώδικα που ισχύει από το 1950 για την υφ' ορων απόλυση κρατουμένων», τόνισε ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι είναι αχαρακτήριστη πρακτική στιγματισμού εφ’ όρου ζωής ιδιαίτερα για κάτι που ειπώθηκε και ήταν άστοχο, επιπόλαιο, λανθασμένο, καταδικαστέο σε μια νεαρή ηλικία από έναν άνθρωπο, ο οποίος όμως έχει επανατοποθετηθεί και έχει εκ διαμέτρου αντίθετο προσανατολισμό στη ζωή του και αυτό το λέω ιδίως για τη Βούλα Παπαχρήστου. Αυτό μπορώ να σας το πω ο ίδιος διότι έχω συζητήσει μαζί της γι’ αυτά τα ζητήματα όταν ήμουν Υφυπουργός Αθλητισμού. Έχει εντελώς επανατοποθετηθεί σε αυτά τα ζητήματα. Έχει με τη στάση της, τη συμπεριφορά της και την οργάνωση της ζωής της δημιουργήσει ένα πλέγμα ιδεών που πλέον διαπερνά την ίδια. Έχει απολύτως ξεκόψει από αυτές τις ακροδεξιές ρατσιστικές και ακραίες απόψεις και θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο για έναν νέο άνθρωπο ο οποίος έκανε ένα λάθος και για το οποίο τιμωρήθηκε και ο οποίος έχει αναθεωρήσει, να ξαναβγαίνουν στην επικαιρότητα αυτές οι δηλώσεις του παρελθόντος, αυτές οι αναρτήσεις οι επιπόλαιες και λανθασμένες και να αμαυρώνεται μια μεγάλη επιτυχία, μια προσωπική της επιτυχία και επιτυχία και του ελληνικού αθλητισμού. Ελπίζω όσοι δεν την γνωρίζουν να προσπαθήσουν να έχουν μια συζήτηση μαζί της πριν εκφράσουν αυτόν τον καταγγελτικό λόγο ο οποίος ξέρετε για έναν νέο άνθρωπο είναι ακόμη περισσότερο δυσάρεστος από ό,τι μπορεί να είναι για ένα πολιτικό ή για οποιονδήποτε άλλο. Ελπίζω αυτές τις συμπεριφορές να τις αποκρούουμε και να μη τις μεταχειριζόμαστε διότι είναι άδικο και λάθος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ