ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ευχαριστώ» Παυλόπουλου σε Γιούνκερ, Ολάντ, ευχές από τον Πορτογάλο πρόεδρο

«Ευχαριστώ» Παυλόπουλου σε Γιούνκερ, Ολάντ, ευχές από τον Πορτογάλο πρόεδρο

Για την ειλικρινή συμπαράστασή τους στην Ελλάδα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της τόσο επώδυνης μνημονιακής περιόδου, ευχαρίστησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους κ.κ. Γιούνκερ και Ολάντ, ο Προκόπης Παυλόπουλος τους ευχαρίστησε θερμώς εκ μέρους του ελληνικού λαού και όλων των προ-ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων, για την καθοριστική συμβολή τους, ιδίως το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015, προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε επίσης, για τον ίδιο λόγο, τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε και τις θερμές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, για την έξοδο της Ελλάδας από την περίοδο των Μνημονίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος τον ευχαρίστησε ειλικρινά, «όχι μόνο για τις ευχές του αλλά και για την αμέριστη συμπαράστασή του καθ΄ όλη την περίοδο της δοκιμασίας του ελληνικού λαού καθώς και για την αλληλεγγύη και την όλη συμβολή της πορτογαλικού λαού και του ιδίου προσωπικώς, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ