ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης για τηλεοπτικές άδειες: Μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Βούτσης για τηλεοπτικές άδειες: Μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο
(Eurokinissi/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)

Την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο αριθμός των αδειών που τελικά δόθηκαν, δίνει απάντηση στις φωνές για απεριόριστο αριθμό καναλιών. 

«Υπήρξε ένας εξορθολογισμός που κλείνει πειστικά αυτή τη συζήτηση, έστω και καθυστερημένα», είπε και χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα. Ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους τόνισε πως μετά από τόσα χρόνια, όπου είχαν εφευρεθεί –όπως είπε- πατέντες για τη μη νόμιμη εκπομπή ή τη μη πληρωμή των οφειλόμενων προς το δημόσιο, μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Με τη σφραγίδα του ΕΣΡ και απολύτως αδιάβλητες διαδικασίες θα οριοθετηθεί αυτός ο χώρος για τα επόμενα 10 χρόνια», σημείωσε.

Υπογράμμισε ωστόσο, πως δεν αρκεί η θεσμική θωράκιση, καθώς θα πρέπει να συνοδευθεί από την εκπομπή «ικανού ειδησεογραφικού προγράμματος» και «πολιτιστικών δημιουργημάτων» μαζί με μια σειρά άλλων προϋποθέσεων που συμπεριλαμβάνονται στο νόμο, αν και –όπως είπε- δεν είναι σίγουρος ότι θα τηρηθούν.

«Πιστεύω ότι πρέπει να αναβαθμιστεί ποιοτικά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», είπε και κάλεσε όσους είχαν επιχειρηματολογήσει υπέρ των άπειρων ή πολλών αδειών, να αναλογιστούν τι έλεγαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ