ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ: Πολύ σύντομα η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα στολίδι

Καμμένος για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ: Πολύ σύντομα η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα στολίδι
EUROKINISSI/ΥΕΘΑ

«Όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός είναι επιθυμία της κυβέρνησης να βοηθήσουμε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσουν ένα μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες και να αποτελεί ένα στολίδι στην πόλη», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με την διοίκηση του ΠΑΟΚ.

«Όπως άλλες ΠΑΕ στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας απέκτησαν τα δικά τους γήπεδα, έτσι και η Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από τον ΠΑΟΚ, δικαιούται ένα μεγάλο γήπεδο. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία, ένας χώρος περί τα 21 στρέμματα να βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, όπως επίσης μικρές περιοχές γύρω από το γήπεδο, για τις οποίες είχαμε ξεκινήσει έναν διάλογο με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την παραχώρηση χρήσεως, όπως προέβλεπε ο νόμος, για 100 χρόνια, με ένα αντίτιμο, για να προχωρήσει το γήπεδο.

Αποφασίστηκε, τελικά, αυτή η παραχώρηση να γίνει χωρίς αντίτιμο, δηλαδή να γίνει δωρεάν προς όφελος του ΠΑΟΚ», συνέχισε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας:

Έτσι είμαστε σήμερα εδώ με την Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Νοτοπούλου και την Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κόλλια και ανακοινώσαμε στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ότι παραδίδουμε εντός των επομένων ημερών, με τροπολογία, αυτή την περιοχή των 21 στρεμμάτων στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, όσον αφορά τη χρήση του, αλλά και όλα τα δικαιώματα τα οποία προκύπτουν από γύρω περιοχές που έχουν καταπατηθεί.

«Αυτό διευκολύνει και ανοίγει την πόρτα για να προχωρήσει η διαδικασία που για εμάς θα έχει τελειώσει τις επόμενες ημέρες, μέχρι το τέλος του μηνός, μέσω της Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κόλλια, ώστε το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης που έχει τον γενικό συντονισμό όλων των Υπουργείων να προχωρήσει και στις άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις σε σχέση με το χωροταξικό, όποτε ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ το ζητήσει. Γιατί τα δεδομένα γίνονται πλέον διαφορετικά. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο γήπεδο. Μιλάμε για δυνατότητες που θα υπάρχουν να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις που θα προτείνουν ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ», συνέχισε.

Πρόσθεσε ακόμη πως σήμερα είναι μια καινούρια ημέρα για την Τούμπα, για τον ΠΑΟΚ, για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Μακάρι τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, μεγάλες και σύγχρονες, να βοηθήσουν και στην εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου όσον αφορά τη λειτουργία του και την παρουσία μας σε διεθνείς αγώνες.

Η κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού, θα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της μέσα στις επόμενες ημέρες. Από εκεί και πέρα είναι στα χέρια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να προχωρήσουν στην υλοποίηση.

Είμαι βέβαιος, όμως, ότι πολύ σύντομα η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα στολίδι», καταλήγει ο Πάνος Καμμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ