ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πεδίο βολής και δεν ανέχεται καμία εξουσιαστική διάθεση

ΝΔ: Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πεδίο βολής και δεν ανέχεται καμία εξουσιαστική διάθεση
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει για ακόμη μια φορά η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Σε ανακοίνωσή της μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, η Διοικούσα Επιτροπή του νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και μαζί του αναχώρησαν και οι μετακινούμενες αστυνομικές διμοιρίες οι οποίες προέβησαν σε μια πρωτοφανή επίδειξη προληπτικής καταστολής. Αυτό που μένει ως ανάμνηση είναι το τσούξιμο στα μάτια και στο αναπνευστικό σύστημα των Θεσσαλονικέων. Είναι τα δακρυγόνα που διέλυσαν το ειρηνικό κι απόλυτα ελληνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία».

Στην ίδια ανακοίνωση, υπογραμμίζεται πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είναι αυτή που υπέγραψε την αναγνώριση εθνότητας δια της αναγνώρισης της ιθαγένειας και της γλώσσας των γειτόνων και τώρα «δεν ανέχεται καμία κριτική».

«Ο αυταρχισμός, η βία, τα χημικά και η απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης δεν αξίζουν στους Θεσσαλονικείς, όπως δεν αξίζουν σε κανέναν ελεύθερο άνθρωπο. Και βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία και την κανονικότητα μιας ευρωπαϊκής κοινωνίας. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πεδίο βολής και δεν ανέχεται καμία εξουσιαστική διάθεση κανενός και κανέναν αυταρχισμό. Αν αυτά, τα ελάχιστα κι αυτονόητα, δεν μπορούν να τα διασφαλίσουν η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ο δήμαρχος της πόλης, είναι σαφές ότι, πολύ σύντομα, ο λαός, με την ψήφο του, θα τα αλλάξει όλα, θα τους αλλάξει όλους και στην πόλη και στην Ελλάδα» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ