ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αρκεί η ΝΔ να ψηφίζει κατά του ακροδεξιού Όρμπαν
Πηγή: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

«Μπορεί, σήμερα, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να στοιχήθηκε με την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναφορικά με την ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, η στάση της, όμως, θα ήταν πιο πειστική αν συνοδευόταν και από μια έμπρακτη καταδίκη θέσεων του Β. Όρμπαν με τις οποίες συμφωνούν κορυφαία μέλη της ΝΔ, όπως αυτές για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό».

Διαβάστε επίσης

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη στάση της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την ψηφοφορία για την Ουγγαρία.

Προσθέτει ότι θα περίμενε από τη ΝΔ, «όχι μόνο να ψηφίζει κατά του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, ο οποίος παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος Δικαίου στη χώρα του, αλλά και να καταδικάζει δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της, που ζητούν "θεσμική προστασία" για να μην ξαναβγεί αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, δεν θέλουν "να χαρίσουν τον δικτάτορα Μεταξά στη Χρυσή Αυγή", αλληλογραφούσαν με τον δικτάτορα Παττακό, δεν θέλουν κοινωνιολογία στα σχολεία "για να μη γίνουν αριστερά τα παιδιά", ομνύουν στο ασφαλιστικό Πινοσέτ».

«Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι ζητάμε πολλά από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, άλλωστε, αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως κι ο κ. Όρμπαν», καταλήγει.


Διαβάστε επίσης

Πολυτεχνείο 2018: Προπηλακισμοί στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την αμερικανική πρεσβεία

Μαξίμου κατά ΝΔ για τις αιχμές προς τον Αρχιεπίσκοπο

Μητσοτάκης για επέτειο Πολυτεχνείου: Μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία δεν ήταν πάντα δεδομένη

ΣΥΡΙΖΑ: Παραλήρημα μεγαλομανίας από τον Αντώνη Σαμαρά