ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την κατάσταση στη Μόρια

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την κατάσταση στη Μόρια

Σφοδρή αντιπαράθεση για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια είχαν στη Βουλή Δημήτρης Βίτσας και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να αναφέρει πως πρώτος είχε παραδεχθεί τις δυσκολίες που υπάρχουν και να ανακοινώνει πως εγκρίθηκαν 63 εκατ. ευρώ για έργα συντήρησης και σίτισης στα νησιά.

Το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων αυτών, όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Βίτσας, θα δαπανηθεί για την κατασκευή του καθαρισμού στην Μόρια. Την ίδια ώρα απέρριψε τις αιτιάσεις περί αδιαφάνειας, λέγοντας πως «τα εκατομμύρια που παίρνουμε από την ΕΕ υπόκεινται σε ελέγχους και έχουμε πάρει από όλους άριστα».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής που δέχθηκε σκληρή κριτική από τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ για αδυναμία, ανικανότητα και αδιαφάνεια στη διαχείριση του προσφυγικού, ανέφερε πως μέχρι τις 31 Αυγούστου οι ροές μεταναστών στα νησιά και τον Έβρο είχαν ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνες του 2017. Όπως είπε, μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου οι μετανάστες στα νησιά έχουν φτάσει στους 21.737 ενώ οι μεταφορές από τα νησιά προς την ενδοχώρα ανέρχονται σε 17.563 «με αρκετή δυσκολία στις μεταφορές». Συμπλήρωσε δε, πως σε ότι αφορά στις επιστροφές από τη Γερμανία, μετά τη συμφωνία Ελλάδας- Γερμανίας, αυτές είναι μόλις δύο μετανάστες.



«Η Μόρια προσβάλλει το σύνολο της ανθρωπότητας και είναι σύμβολο εξαθλίωσης και κυβερνητικής ανικανότητας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθιστώντας υπόλογο τον Δημήτρη Βίτσα για ανυπαρξία πολιτικών.

«Έχετε αποτύχει, περιμένω ένα μεγάλο συγνώμη από σας», είπε αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ