ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ο καταυλισμός στη Μόρια είναι κόλαση

Γεννηματά: Ο καταυλισμός στη Μόρια είναι κόλαση
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης αιτούντων άσυλο της Μόριας επισκέφθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αμέσως μετά την ενημέρωσή της για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό η κ. Γεννηματά, με δήλωσή της χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση και αποκάλεσε τον καταυλισμό «κόλαση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη λειτουργία του καταυλισμού οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού της Μόριας, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι «μετέτρεψε την προσφυγική κρίση σε ανθρωπιστική».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θυσιάζει τα νησιά για πολιτικές «σκοπιμότητες», ενώ, όπως είπε, αδυνατεί να διαχειριστεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, ενώ, σχολιάζοντας την τελευταία Σύνοδο για το μεταναστευτικό υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους γι' αυτό το θέμα μπροστά στους Ευρωπαίους».

Η πλήρης δήλωση της κ. Γεννηματά:

«Η κατάσταση εδώ στη Μόρια είναι τραγική. Είναι κόλαση, κι ας την αποκαλεί η κυβέρνηση απλά μια δύσκολη κατάσταση. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση απέτυχε. Είχαμε προσφυγική κρίση και την έκανε ανθρωπιστική. Έχουν τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει το νησί, οι κάτοικοι υποφέρουν, κινδυνεύουν χιλιάδες παιδιά, ανήλικα στα κέντρα υποδοχής παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ. Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες».

«Αυτό που είδαμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών του κ. Τσίπρα για το μεταναστευτικό. Και βέβαια είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητάς τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά και με διαφάνεια τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Επιβάλλεται η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Τώρα πριν να είναι πολύ αργά. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους γι' αυτό το θέμα μπροστά στους Ευρωπαίους χθες. Ούτε λέξη. Χορτάσαμε γενικότητες. Τα σύνορά μας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Τα νησιά μας είναι σύνορο και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται λες και είναι μια τρίτη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ