ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία ΔΗΣΥ για την κατάργηση των ΦΕΚ για τις μεταβιβάσεις ακινήτων στην ΕΤΑΔ

Τροπολογία ΔΗΣΥ για την κατάργηση των ΦΕΚ για τις μεταβιβάσεις ακινήτων στην ΕΤΑΔ
Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση των ΦΕΚ που μεταβίβαζαν 10.119 ακίνητα του δημοσίου στο Υπερταμείο, ανέλαβε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Οι κ.κ. Κουτσούκος και Κεγκέρογλου που υπογράφουν την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή, ζητούν την κατάργηση των ΦΕΚ με τα οποία μεταβιβάστηκαν αρχαιολογικοί χώροι και άλλα ακίνητα του δημοσίου στην ΕΤΑΔ (Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας).

Καταγγέλλουν ότι η λίστα με την οποία μεταβιβάστηκαν τα ακίνητα προέκυψε από μη επεξεργασμένα, μη επικαιροποιημένα και ανακριβή στοιχεία, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνονται ακίνητα, όπως αρχαιολογικοί χώροι.

Ο Γιάννης Κουτσούκος μάλιστα, μιλώντας στη Βουλή έθεσε θέμα «παράβασης καθήκοντος». Ανέφερε δε, πως σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά δήλωσε στους αρχαιολόγους ότι με υπουργική απόφαση θα εξαιρέσει τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Επεσήμανε πάντως, ότι κανείς άλλος πλην του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν μπορεί να εκδώσει νέα απόφαση για τις μεταβιβάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ