ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να κλείσουμε τον δρόμο στους πολιτικούς που ξεγελούν τους πολίτες

Θεοδωράκης: Να κλείσουμε τον δρόμο στους πολιτικούς που ξεγελούν τους πολίτες
EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Συνάντηση με τα στελέχη του Ποταμιού που ετοιμάζουν το 3ο συνέδριο του Ποταμιού είχε, χθες το βράδυ, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τους πολίτες να ανακαλύψουν στην πολιτική αυτούς που τους ταιριάζουν.

«Να κλείσουμε τον δρόμο στους πολιτικούς που ξεγελούν τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ο σημερινός κυβερνητικός λαϊκισμός θέλει να συνταιριάξει τις ιδεοληψίες της αριστεράς με τις ψεκασμένες θεωρίες της ακροδεξιάς».

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, αποφασίστηκε ότι για να ενδυναμωθεί ο ανοιχτός και αντιγραφειοκρατικός χαρακτήρας του Κινήματος πρέπει οι σύνεδροι που θα προέρχονται από τις οργανωμένες δυνάμεις του Ποταμιού να είναι μόνο το 60% του Συνεδρίου.

Το 20% των συνέδρων θα προέρχεται από εκπροσώπους κινήσεων και ομάδων του ευρύτερου χώρου και το υπόλοιπο 20% θα είναι πολίτες που δεν είναι μέλη του Ποταμιού, αλλά μέσω ανοιχτής εγγραφής, θα ζητήσουν να λάβουν μέρος στο συνέδριο.

Στο συνέδριο που θα γίνει στον Κεραμεικό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, θα αποφασιστεί η μετεκλογική στάση και η πολιτική συμμαχιών του Ποταμιού και θα εκλεγούν νέα κεντρικά όργανα, καθώς και ο επικεφαλής.

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή Συνεδρίου εξέλεξε προεδρείο το οποίο συγκροτείται από τους: Δήμητρα Γιαννάκη, Μαρία Δαμανάκη, Ίκαρο Κράτσα, Δημήτρη Κυριακόπουλο, Νίκο Μηλαπίδη και οι δύο γραμματείς, κοινοβουλευτικού έργου Γιώργος Μαυρωτάς και οργανωτικού Γιώργος Γκαρής.

Στις τοποθετήσεις των στελεχών κυριάρχησαν δύο ζητήματα η ανάγκη να απευθυνθεί το Ποτάμι ακόμη πιο έντονα στους αναποφάσιστους και τους απογοητευμένους της πολιτικής καθώς και η επιμονή στην αυτόνομη πορεία με τολμηρές θέσεις χωρίς στρογγυλέματα και συμβιβασμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ