Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: REUTERS/Vincent Kessler

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος  μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του καθώς ερευνάται υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στο γραφείο της Αθήνας από την OLAF, την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης.

«Υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Marjory van den Broeke στην «Καθημερινή».

Για αυτό τον λόγο, όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, είπε η ίδια.

«Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα» συνέχισε η κ. van den Broeke, ενώ τόνισε ότι δεν είναι γνωστό, όπως και με όλες τις υποθέσεις που ερευνά η OLAF, πότε θα ολοκληρωθεί.

Συγχρόνως, δεν ήθελε να αναφέρει ποια είναι τα υπόλοιπα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα newpost.gr, ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος υποστήριξε πως: «Δεν εμπλέκεται η OLAF, αν ακούσετε τη δήλωση της κ. Marjory van den Broeke, δεν την αναφέρει πουθενά. Πρόκειται για έρευνα διοικητικού χαρακτήρα για εικαζόμενες παραλείψεις, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Καταρχήν, όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται από το κέντρο στις Βρυξέλλες. Εκ των πραγμάτων ελέγχονται σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες εκεί, εφόσον στην Αθήνα δεν υπάρχει δικαίωμα υπογραφής.

Κατά δεύτερον, ποιες υπερτιμολογήσεις για μια εκδήλωση σ’ ένα κέτερινγκ κόστους 700 ευρώ;  Εμείς δεν αγοράζουμε βιομηχανικά προϊόντα. Εμείς κάνουμε μικρές εκδηλώσεις του γραφείου, ή παραγγέλνουμε κάποιο μπάνερ» λέει για τις φερόμενες κατηγορίες.

«Εγώ δεν έχω λερώσει το όνομά μου επί 30 χρόνια, από όποια υπηρεσία κι αν πέρασα. Είναι περίεργο να γίνεται αυτό τρεις μήνες πριν συνταξιοδοτηθώ. Προξενεί εντύπωση και ερωτηματικά πως ξεκινά μια διοικητική έρευνα χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για ποιες υποθέσεις πρόκειται, για να αντιπαραβάλουμε τα δικά μας στοιχεία και τη δική μας άποψη. Επίσης προκαλεί εντύπωση γιατί ενώ η έρευνα ξεκίνησε τρεις μήνες πριν, δεν είχαμε ενημερωθεί.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αποκεφαλίζεται το γραφείο της Αθήνας σε μια κρίσιμη περίοδο ενόψει ευρωεκλογών. Ένα γραφείο γνωστό για την αποτελεσματικότητά του» καταλήγει στην δήλωσή του.

Διαβάστε επίσης