ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Λεβέντης στο CNN Greece:Ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές για να μην αναλάβει την προδοσία των Πρεσπών

Β. Λεβέντης στο CNN Greece:Ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές για να μην αναλάβει την προδοσία των Πρεσπών
EUROKINISSI

«Ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές για να μην αναλάβει το κόστος της προδοσίας της Μακεδονίας» υποστηρίζει ο Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στο CNN Greece.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σημειώνει, παράλληλα, ότι το ζήτημα των συντάξεων δεν έχει κλείσει ακόμα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι κυβέρνηση και δανειστές θα καταλήξουν σε μία μέση λύση με περικοπή των υψηλών συντάξεων και διατήρηση των χαμηλοσυνταξιούχων στα ίδια επίπεδα.

Ο κ. Λεβέντης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι από την αρχή ήταν αποφασισμένος για μεγάλες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις με τον Ζόραν Ζάεφ Παράλληλα, εκτιμά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα φτάσει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή καθώς «ο Πρωθυπουργός θα προτιμήσει να πάει σε εκλογές για να μην πάρει όλη την προδοσία στο κεφάλι του. Θα πετάξει το μπαλάκι στον Μητσοτάκη και την Γεννηματά που θα κάνουν μαζί κυβέρνηση». Υποστηρίζει, παράλληλα, ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι αρνητικός για τη Συμφωνία μέχρι τις εκλογές, όμως ακολούθως θα την υπερψηφίσει, υπό την πίεση του διεθνούς παράγοντα.

"Δεν δίνω ψήφο σε Τσίπρα, δεν συγκυβερνώ με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ"

Σε ερώτηση σχετικά με την στάση του κόμματός του σε περίπτωση που η κυβέρνηση χρειαστεί ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Λεβέντης ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ αποκλείει οποιαδήποτε συμμετοχή του και σε κυβέρνηση με Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Βασίλης Λεβέντης υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αποστασίας, το οποίο οργανώνεται από τη Νέα Δημοκρατία με σκοπό την πολιτική εξόντωση της Ένωσης Κεντρώων.

Αναφορικά με την στάση της Ένωσης Κεντρώων σε περίπτωση που τα «θετικά μέτρα» φτάσουν στη Βουλή, ο κ. Λεβέντης σημειώνει ότι θα κριθεί ανά περίπτωση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκειμένου να διασωθεί εκλογικά μπορεί να τορπιλίσει την ελληνική οικονομία.

Τέλος, όσον αφορά τη στάση της Ένωσης Κεντρώων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Λεβέντης σημειώνει ότι δεν θα στηριχθούν υποψήφιοι που θα έχουν το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσει ανεξάρτητες υποψηφιότητες σε Δήμους και Περιφέρειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ