ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πρόσφυγες που έφυγαν από τη Μαλακάσα συναντήθηκε ο Δ. Βίτσας

Με πρόσφυγες που έφυγαν από τη Μαλακάσα συναντήθηκε ο Δ. Βίτσας
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Προσπάθειες για να μεταφερθούν οι πρόσφυγες που έφυγαν με τις οικογένειές τους από τη Μαλακάσα σε δομές φιλοξενίας, καταβάλλει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αντιπροσωπεία προσφύγων και μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, εκφράζοντας τα αιτήματά τους και ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου για την επίλυσή τους.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους πρόσφυγες που έφυγαν από το καμπ της Μαλακάσας σε πολύ καλό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός άκουσε τα αιτήματά τους. Υπάρχει μέριμνα για την τακτοποίηση των οικογενειών των προσφύγων υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου τόνισε: «Οι πρόσφυγες ζήτησαν να μεταφερθούν σε σπίτια, γιατί πολλοί από αυτούς είναι πάνω από έναν χρόνο. Υπάρχουν ζητήματα για την ασφάλειά τους και πάνω από όλα είναι απομονωμένοι, δεν έχουν πρόσβαση εύκολη στα νοσοκομεία, υπάρχουν έγκυες γυναίκες και πολλά βρέφη. Το υπουργείο εξετάζει τη λύση του να πάνε σε διαμερίσματα ή σε ξενοδοχεία. Δύο οικογένειες θα πάνε στις Θερμοπύλες, ωστόσο είμαστε στη μέση των διαπραγματεύσεων».

4579015


Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νωρίτερα, οι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα «Η Μαλακάσα είναι φυλακή, δεν γυρνάμε πίσω! Σπίτια, σχολεία μέσα στις πόλεις».

4579017


Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σημειώνεται, ότι περίπου 30 οικογένειες προσφύγων αποχώρησαν από το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα μετά τη δολοφονία ενός Σύρου πρόσφυγα, έπειτα από συμπλοκή μεταξύ προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ