ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος κάθε έλεγχος για τα κονδύλια στο προσφυγικό

Βίτσας: Ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος κάθε έλεγχος για τα κονδύλια στο προσφυγικό
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ευπρόσδεκτο και επιβεβλημένο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, κάθε έλεγχο όσον αφορά τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση επί του θέματος.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη μετά τις καταγγελίες που έγιναν περί κακοδιαχείρισης των κονδυλίων.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα γερμανικών μέσων που έκαναν λόγο για σκάνδαλα σχετικά με τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών, ο κ. Βίτσας σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Όλες οι σχετικές συμβάσες, τις οποίες κάνει συνήθως ο στρατός το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι αναρτημένες».

«Έχω δώσει σε όλες τις δυνάμεις και στην δημοσιότητα, τα χρήματα που έχουν δώσει οι επιτροπές της κομισιόν και για ποια δράση τις έχουν δώσει», είπε και προσέθεσε: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα είτε σε επίπεδο κυβέρνησης είτε σε επίπεδο υπουργείων, είτε σε ατομικό επίπεδο».

Ο υπουργός ανέφερε πως ο έλεγχος αφορά όλα τα κονδύλια και όχι μόνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώην γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος είχε κάνει καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων, ξεκαθάρισε: «δεν παραιτήθηκε, έδωσε μια συνέντευξη, αφού του είχα ήδη ανακοινώσει ότι θέλω να λυθεί η συνεργασία μας και να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο που θα λυθεί».

Σχετικά με τις αναφορές ότι περισσότεροι από 12.000 μετανάστες έχουν μπει στη χώρα με τα πόδια από τον Έβρο – λόγω του ότι η Τουρκία δεν φυλάει πλέον τα περάσματα στην περιοχή – ο υπουργός είπε: «ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός, αλλά είναι κοντά στην πραγματικότητα, όμως μιλάμε για το τελευταίο έτος από τις αρχές του 2018, και όχι το τελευταίο διάστημα. Μιλάμε για περίπου 11.000 άτομα, δηλαδή μιλάμε για διπλασιασμό σε σχέση με το 2017».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ