ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Το Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο για τα δικά του κτίρια στο Υπερταμείο

Αυγενάκης: Το Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο για τα δικά του κτίρια στο Υπερταμείο
EUROKINISSI

Ενοίκιο στο Υπερταμείο για τα δικά του κτίρια θα πρέπει να καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ και γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, κάνοντας λόγο για «θέατρο του παραλόγου». 

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Αυγενάκης φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, το οποίο όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο Κρήτη, το δημόσιο θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στο Υπερταμείο για το Δικαστικό Μέγαρο.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου να προχωρήσουν οι ενέργειες για μια σειρά απαραίτητων παρεμβάσεων στο Δικαστικό Μέγαρο, οδήγησε στην αποκάλυψη ότι για τα κτήρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο θα πρέπει να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο ενοίκιο, εφόσον επιθυμεί να τα χρησιμοποιεί.

Στην ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών υποστηρίζει ότι αναλογικά, όλα τα δημόσια κτίρια και οι αρχαιολογικοί χώροι που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο και χρησιμοποιούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, το τελευταίο θα πρέπει να καταβάλλει ενοίκιο για όλα τα κτίρια στα οποία στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες.

«Η κυβέρνηση θα παραμείνει στην ιστορία και στη συνείδηση των πολιτών ως η καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», αναφέρει ο κ. Αυγενάκης και συμπληρώνει ότι δημιουργούνται νέες υποχρεώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο Έλληνες φορολογούμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ