ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει δυο ΥΠΕΞ

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει δυο ΥΠΕΞ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Καυστικό σχόλιο για την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου σχετικά με την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει δυο υπουργούς Εξωτερικών, σημείωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ακόμη, διερωτήθηκε ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική στη χώρα και έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Γουές Μίτσελ, σημείωσε πως η ελληνική πλευρά έδειξε την «καλή της θέληση» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα καταδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν στηρίζει τη συμφωνία, ένα γεγονός που, όπως εκτίμησε, θα δώσει συνέχεια στο φαινόμενο του αλυτρωτισμού.

Κουμουτσάκος για Καμμένο: Ποιος ασκεί την εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην πΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, «άδειασαν» τον Πάνο Καμμένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ